109,459 - Hemi Truck Club
 
Go Back   Hemi Truck Club > State Chapters of HTC.com > Florida Chapter

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-25-2016, 07:48 AM   #1
Slow Memeber
 
04sthemi's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: S.Daytona
Posts: 5,470
109,459

Well it's been a coulpe yrs since I've posted one of these, I've noticed over the last week it feels like the trucks running funny periodically so I check for codes an sure enough throwing a p0300 for multiple cylinder misfire. I'm right at 30k miles since I've changed plugs so I was gonna pull an check them. Also was thinking about getting new wires since I'm about 98% sure they have never been replaced. Is there anything I can check on to see what could be causing this?

__________________
04sthemi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-25-2016, 08:02 AM   #2
2012 Truck of the Year
Engine Specialist
 
charged392's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Fort pierce, FL
Posts: 17,313
Garage
109 code is the map sensor 459 is Evap purge valve.
__________________
"CMR TUNER" [email protected] 1/4 with a 7.32 1/8 custom long/short bars by "Me" Turbocharged 392 on 9psi S475/96/1.32 . Running thru an A518! [email protected]
charged392 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2016, 08:26 AM   #3
Slow Memeber
 
04sthemi's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: S.Daytona
Posts: 5,470
Lol that's just the mileage I'm at sorry I wasn't more specific, I'm just throwing the misfire an egr codes
__________________
04sthemi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-25-2016, 09:06 AM   #4
2012 Truck of the Year
Engine Specialist
 
charged392's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Fort pierce, FL
Posts: 17,313
Garage
The miss could be just the cam in the am and the tune not being set with a higher miss monitor. The egr code don't you have the tube removed?
__________________
"CMR TUNER" [email protected] 1/4 with a 7.32 1/8 custom long/short bars by "Me" Turbocharged 392 on 9psi S475/96/1.32 . Running thru an A518! [email protected]
charged392 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2016, 05:26 PM   #5
Slow Memeber
 
04sthemi's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: S.Daytona
Posts: 5,470
Yea I got a egr delete, what's weird is I haven't thrown a code for cats or Evap since this new trans went in.
__________________
04sthemi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Premium Vendor Showcase
n2 Speed Edge InTune Edge OCPerformance Parts

All times are GMT -6. The time now is 04:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.