2003 2500 hemi needing any advice on my problem - Hemi Truck Club
 
Go Back   Hemi Truck Club > Technical Forums > General Repair Forum

Like Tree3Likes
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-08-2018, 03:30 PM   #1
Junior Member
 
03heavyhemi's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Clinton
Posts: 3
2003 2500 hemi needing any advice on my problem

I'm new to the forum but I have been working on my 2500 for the past week and can't seem to find my problem. It's throwing codes for all injectors on the passenger side of the engine and 5 coil packs. It looses power but, if I cut the truck off and start it back up it runs great for about 4 miles then starts again.
The codes are p0202, 0204, 0206, 0208, 0352, 0354, 0355, 0356, and 0358. Any help would be greatly appreciated, I have no clue what to do I haven't changed any parts on the truck yet because I'm not sure what could be causing this issue. I've been told it could be a pcm or a wiring harness issue. I can't really find any threads where anyone has had a similar problem so I'm hoping someone here may know which direction I should go with this. Thanks again for any input.

03heavyhemi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-08-2018, 04:37 PM   #2
Greg
 
Redtruck-VA's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Virginia
Posts: 19,098
Garage
Welcome to the forum. The only thing common between the coils and injectors is they share a common voltage source from the ASD relay. This power wire goes to the driverside front of the engine and splits to the passenger side. On the driver's side they split again for coils and injectors. Sounds like it has a broken wire to the driver's side. Keep in mind when the engine is not cranking the ASD is only energized for a few seconds when the ignition is first turned on. The fuel pump also gets it's voltage from the ASD relay.
__________________
2003 RCSB, 2wd, "Pro-Street"
6.4L/cog driven V7-Ysi/46rh trans/HTH Truckarm coilover suspension. HP Tuning...

1956 Jeep Pickup Hemi powered "Street Rod project"

1# 2017 HTC FASTEST HEMI List....
Current 1/4 mile [email protected] (2018)
Current 60' PB 1.351 (2019) mechanical issue for 1/4m

HTC 2018 TOTY

Support vehicle- 2007 QC G56 4x4 diesel
Redtruck-VA is online now   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 05:05 PM   #3
Junior Member
 
03heavyhemi's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Clinton
Posts: 3
Thank you greg I'll check that as soon as I get off work tomorrow morning.
03heavyhemi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-08-2018, 06:40 PM   #4
Senior Member
 
HemiFun05's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: College Station, Texas
Posts: 13,175
Thumbs up

03heavyhemi

ric3xrt likes this.
__________________
HemiFun05
'Doc'
"Christians Aren't Perfect - We Are Forgiven"
HemiFun05 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 07:20 PM   #5
Junior Member
 
03heavyhemi's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Clinton
Posts: 3
Thank you I've always owned a dodge but this is my first hemi.
ric3xrt likes this.
03heavyhemi is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 09:20 PM   #6
2012 Truck of the Year
Engine Specialist
 
charged392's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Fort pierce, FL
Posts: 17,265
Garage
Check for broke wkre first off or at least a wire that’s part way broken or shorting to ground. If you don’t find anything there swap all the coils side to side bank for bank and see if the codes switch to bank 1 side I have seen this before where a shorting coil takes out a bank even with same wire feeding both banks it’s weord new vehicle crap.
ric3xrt likes this.
__________________
"CMR TUNER" [email protected] 1/4 with a 7.32 1/8 custom long/short bars by "Me" Turbocharged 392 on 9psi S475/96/1.32 . Running thru an A518! [email protected]
charged392 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 11:06 PM   #7
John
 
SUPER BEE's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Meridian, MS
Posts: 3,663
Garage
__________________

SUPER BEE is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2018, 05:51 AM   #8
Queen Kima - Whemi BOD
 
Mrs.Studmuffin's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Denison, TX
Posts: 10,279
__________________
.
Not everyone can be queen.....there has to be someone standing on the curb to wave as I go by.
.

Mrs.Studmuffin is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2018, 08:29 AM   #9
Mark G Senior Member
 
bada44's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: St Augustine FL
Posts: 1,641
Garage
. do what Keith said... And check for Broken Ground straps there are a couple of them on the intake that go from the fuel rail also try unplugging the main fuel injector wire harness make sure the plug doesn't have corrosion in it... Good luck
__________________
Every 2 minutes a new child is diagnosed with cancer & 1 in 5 children diagnosed with cancer will not survive!
Please Donate today!
https://www.stbaldricks.org
I stand for the flag!

Engine built by Go For Broke performance
[email protected]
bada44 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2018, 06:13 PM   #10
327
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Greencastle
Posts: 70
Wish I could help, but these guys are great. They will get you fixed up. One thing I can say is, get you a can of DeOxit, and spray every electrical contact you have. Its amazing stuff.
327 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Premium Vendor Showcase
n2 Speed Edge InTune Edge OCPerformance Parts

All times are GMT -6. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.