Need some help. Now Brake/Turn Signals at 7 pin Connector - Hemi Truck Club
 
Go Back   Hemi Truck Club > Technical Forums > Towing, Hauling and Hitching

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2012, 05:24 AM   #1
Senior Member
 
gottahemi's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Lawrenceburg, Kentucky
Posts: 1,168
I am in need of a little help. I have an 04 Ram 1500 that came with the Factory Tow Package. I recently bought a camper and noticed that I have no Brake lights or turning signals on the camper. I have checked all the fuses and they are all good. Testes the pins at the connector and I have no power for the brake/turn lights. The lights on the truck work fine. I have read where the PCIM may need to be replaced in these trucks due to a non-repairable relay. I have tested the wires coming out of the bottom of the PCIM and I have power there. Not sure where these 2 wires go from there. Any help would be greatly appreciated.

__________________
04 Hemi Ram QC 4x4.......Slightly Modified


gottahemi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-23-2012, 05:24 AM   #2
Senior Member
 
gottahemi's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Lawrenceburg, Kentucky
Posts: 1,168
I am in need of a little help. I have an 04 Ram 1500 that came with the Factory Tow Package. I recently bought a camper and noticed that I have no Brake lights or turning signals on the camper. I have checked all the fuses and they are all good. Testes the pins at the connector and I have no power for the brake/turn lights. The lights on the truck work fine. I have read where the PCIM may need to be replaced in these trucks due to a non-repairable relay. I have tested the wires coming out of the bottom of the PCIM and I have power there. Not sure where these 2 wires go from there. Any help would be greatly appreciated.
__________________
04 Hemi Ram QC 4x4.......Slightly Modified


gottahemi is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 08:49 AM   #3
Senior Member
 
BTeves's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: All around the world
Posts: 1,105
My primary thought would be rotting on the backside of the factory connector. Another thought I can only say held true for 06-08 that I'm aware of was a connector located under the truck around the rear axle on the drivers side (trucks with factory tow package anyhow). A lot of people complained about no 4-pin connectors with factory 7-pin and a lot of plug and play after market 7/4 combo connectors were made. Don't know if that applies to 02-05 era.
__________________
2011 Dodge Ram 1500 Express Bright Silver Metallic with a few goodies. ~Gone but not Forgotten~

2016 Ram 2500 6.7 CTD Laramie MegaCab 4x4


BTeves is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Premium Vendor Showcase
n2 Speed Edge InTune Edge OCPerformance Parts

All times are GMT -6. The time now is 03:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.