Transmission problems - Hemi Truck Club
 
Go Back   Hemi Truck Club > Technical Forums > Drivetrain, Differential and Transmission

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-20-2015, 07:36 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: SPARTA
Posts: 2
Transmission problems

So I have a 2006 Dodge Ram 1500 ,4wd, 5.7 Hemo.Truck has 148,000 miles on it. I have not done much pulling or towing with this truck. I bought it in 2008 with 21,000 miles on it.I had never changed transmission fluid or filters til last week when my wife was driving it and was real sluggish starting. I also had engine codes p0700 and p0750. I ended up changing out fluid,filters and shift solenoid. I thought I had problem fixed til i was driving it today.I was going down road about 65 mphand felt it slip and enging light cme on and then was sluggish for a bit, It seems to be working ok as of know but I know problem is not fixed, I would appreciate any helpful feed back, Thanks Jim

Ps I did not find any metal or material in pan when fluid was dropped

jrm3056 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-20-2015, 08:13 PM   #2
James
 
DakotaJ's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Space Coast
Posts: 1,489
Garage
First off, welcome to HTC.

Do you have access to a good scanner that'll show you the CVI numbers? Most tranny shop I know, frown upon changing the tranny fluid if it's never been done and it has that many miles. Have you done any WOT downshifts to pass any vehicles recently? There's several people on HTC that've had to rebuild their tranny multiple times. It's just the week link in these truck, if you like hot roddin. Our in house mechanics will be on shortly, and they'll be able to asset you.
__________________
04, QC Dakota, 6.4 Stroker, SharaDon Stage III, 4.7 PCM, Diablosport Tuned, FTI TC 3200 stall, manuel TB, k&n cai, 180 stat., 3.55 LSD

DakotaJ is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2015, 09:15 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: SPARTA
Posts: 2
transmission

No I don't hot rod it. I am going to take it to a trusted transmission shop near me on monday
jrm3056 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-21-2015, 09:33 AM   #4
2012 Truck of the Year
Engine Specialist
 
charged392's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Fort pierce, FL
Posts: 17,274
Garage
Ok that code is for a low/reverse solenoid circuit. Of you changed the selnoid (was it the whole valve body) or just one little solenoid? Normally with that high of miles I would rec not doing the fluid normally issues arise waiting that long regardless of metal in pan. Have a good shop have a look but to me sounds like either a wire issue or valve body issue.
__________________
"CMR TUNER" [email protected] 1/4 with a 7.32 1/8 custom long/short bars by "Me" Turbocharged 392 on 9psi S475/96/1.32 . Running thru an A518! [email protected]
charged392 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2015, 09:54 AM   #5
John
 
SUPER BEE's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Meridian, MS
Posts: 3,665
Garage
__________________

SUPER BEE is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2015, 10:48 AM   #6
Gold-Member
 
kcd1369's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Brandon, FL
Posts: 4,047
Garage
To HTC

And what they said as far as the tranny goes.
__________________
05 1500 SLT Quad Black on Black | Pace Setter Long Tubes | Magna Flow Cat Back | Doug's Electric Cutout | Custom Ram Air Hood | Spyder LED Tails | Spec-D Black Projectors W/Halos | Flex-A-Lite E-Fan |Jet 180 Stat | K&N CAI | 20 inch wheels | Comp 268 Cam W/6.1 push rods and springs | Diablo Trinity | Custom Tune by Charged392.





kcd1369 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2015, 03:23 PM   #7
Senior Member
 
HemiFun05's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: College Station, Texas
Posts: 13,175
Thumbs up

jrm3056




__________________
HemiFun05
'Doc'
"Christians Aren't Perfect - We Are Forgiven"
HemiFun05 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Premium Vendor Showcase
n2 Speed Edge InTune Edge OCPerformance Parts

All times are GMT -6. The time now is 07:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.