rear end clicking 2003 ram 1500 - Hemi Truck Club
 
Go Back   Hemi Truck Club > Technical Forums > Drivetrain, Differential and Transmission

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-24-2014, 04:21 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Mount Vernon
Posts: 2
rear end clicking 2003 ram 1500

When shifting from park to drive I hear a click sound and the same while driving. Changed the rear diff oil today and found two chunks of metal in the rear diff. Now it still makes the clicking noise what could have broken too cause this ?

smith1991.js is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-24-2014, 04:39 PM   #2
Senior Member
 
nopeitsherhemi's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Kalliesworld, Indiana
Posts: 13,314
Garage
don't remember a clicking noise, but a slight humm at highway speeds.
but like you I popped the rear cover off and found extra parts.
I was informed they were from the locker.
so $800.00 and a day later I was back on the road with all new guts...
good luck.
Attached Images
File Type: jpg rear end parts.jpg (36.5 KB, 5 views)
__________________
tribuo nos pacis in terra
"WE LIVE IN THE LAND OF THE FREE, ONLY BECAUSE OF THE BRAVE"

2013 Ram 1500 SLT Crew Cab 4x4 Big Horn True Blue Pearl, Amsoil, Re-trax, Bedrug
2003 4x4 LB QC CAI, SC, Amsoil, Shorties, LED tails. GONE but never forgotten.





Member # 1450
nopeitsherhemi is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2014, 05:27 PM   #3
Greg
 
Redtruck-VA's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Virginia
Posts: 19,003
Garage
Most likely broken clutch clips, happens occasionally with the OEM limited slip differential. Many folks will upgrade the differential rather than repairing the OEM differential.
__________________
2003 RCSB, 2wd, "Pro-Street"
6.4L/cog driven V7-Ysi/46rh trans/HTH Truckarm coilover suspension. HP Tuning...

1# 2017 HTC FASTEST HEMI List....
Current 1/4 mile [email protected] (2018)
Current 60' PB 1.351 (2019) mechanical issue for 1/4m

HTC 2018 TOTY

Support vehicle- 2007 QC G56 4x4 diesel
Redtruck-VA is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-24-2014, 07:38 PM   #4
Stu
 
Join Date: Oct 2009
Location: FL
Posts: 20,350
Garage
Quote:
Originally Posted by Redtruck-VA View Post
Most likely broken clutch clips
Yep, been there and done that.
Ghost03hemi is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2014, 03:39 AM   #5
Senior Member
 
boedacres's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Catawissa, Missouri
Posts: 3,428
I would also ck your u-joints. I had a clunk sound and a squeak noise backing up was a bad rear joint
__________________
boedacres is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Premium Vendor Showcase
n2 Speed Edge InTune Edge OCPerformance Parts

All times are GMT -6. The time now is 08:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.