Help! I just ruined my transmission!! - Hemi Truck Club
 
Go Back   Hemi Truck Club > Technical Forums > Drivetrain, Differential and Transmission

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-03-2014, 12:18 PM   #1
Member
 
RAMjet's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Caracas, Venezuela
Posts: 35
Help! I just ruined my transmission!!

How're you doing Folks!! I believe I just ruined my truck's tranny... A copuple of years I installed 37" tires and kept it going like that until last year when I installed new ring and pinions on both differentials... I believe I did that too late... A couple of weeks ago while messing around (speeding ) I got an engine light. Later, I plugged in a scanner and showed fault code P0732... I checked and replaced the easiest things... solenoids, filters, fluids... and no luck so far... I don't know if buying a master kit to rebuild the transmission or to get a refurbished one... The big question is I'm not sure what model my tranny is? a 45RFE or a 545RFE. All your inputs are highly appreciated! Cheers!!
FYI, my trucks VIN 3D7KS28D27G823675

__________________
07 RAM 2500 SLT, CUSTOMIZED BORLA EXHAUST SYS, COMPLETE RANCHO LIFT KIT, 37" PRO COMP A/T KM2, FRONT & REAR EATON-DETROIT TRUETRAC POSI & 4.56 GEARS
RAMjet is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-03-2014, 12:55 PM   #2
Greg
 
Redtruck-VA's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Virginia
Posts: 19,174
Garage
Being a 07 it'll be a 545RFE.
__________________
2003 RCSB, 2wd, "Pro-Street"
6.4L/cog driven V7-Ysi/46rh trans/HTH Truckarm coilover suspension. HP Tuning...

1956 Jeep Willys Pickup Hemi powered "Street Rod project"

1# 2017 HTC FASTEST HEMI List....
Current 1/4 mile [email protected] (2018)
Current 60' PB 1.351 (2019) mechanical issue for 1/4m

HTC 2018 TOTY

Support vehicle- 2007 QC G56 4x4 diesel
Redtruck-VA is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2014, 01:27 PM   #3
2012 Truck of the Year
Engine Specialist
 
charged392's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Fort pierce, FL
Posts: 17,304
Garage
45rfe and 545rfe internally are the same it's the PCM programming that's diff.

Rebuild it if you can or have a shop do it or buy another new/used trans. Your a little far away for me to rebuild it lol! I feel your pain a broke trans sucks (13 here).
__________________
"CMR TUNER" [email protected] 1/4 with a 7.32 1/8 custom long/short bars by "Me" Turbocharged 392 on 9psi S475/96/1.32 . Running thru an A518! [email protected]
charged392 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-13-2015, 11:02 AM   #4
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Raleigh
Posts: 32
Garage
How's the fluid level? I'm guessing you refilled it when you changed the filters...if it's a little low it could cause this. Just being hopeful for the cheap fix before you get a new trans
__________________
2006 Ram 1500 QC 4x4 5.7 Hemi: 132,xxx miles
Mods: 1-ton trans cooler | 3" FM 40 single exhaust
89gtcs is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Premium Vendor Showcase
n2 Speed Edge InTune Edge OCPerformance Parts

All times are GMT -6. The time now is 12:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.