Radio lights up but no sound - Hemi Truck Club
 
Go Back   Hemi Truck Club > General Maintenance | Owner Info > Mobile Electronics and Entertainment Systems

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-17-2008, 07:28 PM   #1
Junior Member
 
Movierunner's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto, Ontario
Posts: 9
Radio lights up but no sound

My buddie has a 2004 ram 1500 slt, we just change the factory radio as the other one would not always come on when the truck was started.
Well this one does the same so must be something else. Sometime you can restar the truck a few time & it will come back on.
Not too sure what we should check next, so I'm looking for ideas.
The radio is the infinity sound system.
at times it works OK for a couple of days.

Movierunner is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-20-2008, 12:26 PM   #2
Senior Member
 
brand_x_racing's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Spring, TX
Posts: 1,607
Radio lights up but no sound

I would check for voltage on the 12v switched wire, make sure your getting voltage of 12v - 14v there, if so then theres an issue with infinity, or a shorted speaker causing the amp to not go on, deff check the wire first!
brand_x_racing is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2008, 08:51 PM   #3
 
Join Date: May 2008
Posts: 34
Radio lights up but no sound

My 2004 does the same thing. I read a factory bulletin that said to cover the vents on top of the radio. I pulled mine out and covered with duct tape (recommended by dealer). Didn't make any difference. Still does it. No pattern to it that I can tell. If you find an answer please post for the rest of us. Very frustrating. Did you replace the original with another original or a different brand?? I'm thinking of trying an aftermarket radio from one of the electronic big box stores.
bills2004 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-26-2008, 08:08 PM   #4
Senior Member
 
sppb's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ogdensburg, NJ
Posts: 1,738
Radio lights up but no sound

Quote:
quote:I'm thinking of trying an aftermarket radio from one of the electronic big box stores
Best way to go
sppb is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2008, 09:00 PM   #5
 
Join Date: May 2007
Posts: 11
Radio lights up but no sound

I have a 2004 also and am dealing with the same F'n issue! First, all my door speakers went out so I had no base. Only speakers working were the ones on the dash. Bought the aftermarkets radio, installed it, and the display lit up but now I had no sound at all!

So I jiggled the wires a little, even jiggled some wires under the stearing columb and now my radio doesn't even light up and I lost my power door locks and dome lights. Weird thing is, when the truck is off, the locks and lights don't work, but turn the key on or backwards and they DO work...weird

No fuses are blown either. Weird...

Anyone find the problem, I'd like to know.
WhiskyDrive is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2008, 10:32 PM   #6
Senior Member
 
rdsetgo's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: North Pole, Alaska
Posts: 10,010
Radio lights up but no sound

Which radio is it?? I had a 2004 with a 6 disc change and I never had a problem with it.
rdsetgo is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2008, 04:22 AM   #7
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,769
Radio lights up but no sound

EMS HEMI is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Premium Vendor Showcase
n2 Speed Edge InTune Edge OCPerformance Parts

All times are GMT -6. The time now is 01:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.