anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad? - Hemi Truck Club
 
Go Back   Hemi Truck Club > General Maintenance | Owner Info > Mobile Electronics and Entertainment Systems

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-21-2007, 04:57 PM   #1
Junior Member
 
hemi-bump's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Arizona
Posts: 17
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

trying to figure out how I am going to add another battery, my local shop said it will not fit under the hood...

hemi-bump is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-21-2007, 06:04 PM   #2
Senior Member
 
CentralTexHemi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Woodway (Waco), Texas
Posts: 8,246
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

There is room on the other side if you have removed the stock air intake and are running an aftermarket intake like the AFE, I'm sure there is room but it would take someone getting off their lazy and crawl under the truck, take measurements, figure out a good place to mount another bracket and how to run the wires
CentralTexHemi is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2007, 06:58 PM   #3
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2,735
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

Would work great especially with the SRT hood and an intake to match the hood. Then there is noting over there. I'm figuring out how to do that now with the new truck.
Hemi Jeff is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-21-2007, 09:03 PM   #4
Senior Member
 
CentralTexHemi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Woodway (Waco), Texas
Posts: 8,246
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

Seriously though, the rep or yellow optima can handle alot, especially if your running a ton of stuff off the battery get the yellow
CentralTexHemi is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2007, 02:29 AM   #5
Junior Member
 
hemi-bump's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Arizona
Posts: 17
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

sounds good thanks! I am going to do the CAI very shortly then will see if I can get the extra battery to fit
hemi-bump is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2007, 12:24 PM   #6
Senior Member
 
CentralTexHemi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Woodway (Waco), Texas
Posts: 8,246
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

Just a thought, once you remove your stock airbox you might be able to use the lower part (if its big enough) as a platform or container for another battery, just a thought
CentralTexHemi is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2007, 06:55 PM   #7
Junior Member
 
hemi-bump's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Arizona
Posts: 17
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

that would be great! After I get my CAI, this is what I am gonna try. Hope the tube of the CAI doesnt get in the way.

I'll post the results, with pics
hemi-bump is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 06:40 PM   #8
Junior Member
 
ipmarine's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NJ
Posts: 10
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

I'll be doing the same thing soon myself (If I ever get around to it). There's more than enough room where the old airbox was. My cai leaves me enough clearance to mount a marine battery tray and I'll use the old bolt holes in the fender well. I've got some pretty massive cable (2 or 4 ga. I think) that I'll run to the back to power an inverter. I'll then tie in the batts together. I may also install a batt switch so I can separate the drain from batt. 1 & 2. It'd be a bitch to install a second battery and then drain 'em both.
ipmarine is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 08:17 PM   #9
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 255
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

Why not get a battery box from a 3/4ton with the cummins in it. Those trucks run two batteries.
gary_lytle is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 06:59 AM   #10
Junior Member
 
ipmarine's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NJ
Posts: 10
anyone know how to fit an extra battery in a 1500 quad?

I have this stuff readily available. It's easier to pull it from stock than go searching for one. Besides that, I didn't realize, lol.
ipmarine is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Premium Vendor Showcase
n2 Speed Edge InTune Edge OCPerformance Parts

All times are GMT -6. The time now is 06:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.